top of page

Etiquetes temàtiques: Educació, Euskera, Feminisme, Periodisme, Política

Introducció biogràfica: Laura Mintegi és escriptora. Llicenciada en Història i doctora en Psicologia. Des del 1981 és professora del Departament de Didàctica de Llengua i Literatura de la Universitat del País Basc (UPV/EHU).

Des del 2004 presideix el Club Euskal PEN, la branca basca del PEN Club Internacional (associació internacional d’escriptors per la llibertat d’expressió). L’any 2006, l'Euskaltzaindia (Reial Acadèmia de la Llengua Basca) la va nomenar acadèmica.

Va participar en les llistes d’Herri Batasuna a les eleccions al Parlament Europeu. Candidata al Senat per Amaiur i a les eleccions del 2012 candidata a la presidència del Govern Basc per la coalició Euskal Herria Bildu. Va fer de portaveu de la coalició fins al juliol del 2014, quan va anunciar que deixava l'escó per retornar a la seva tasca acadèmica.

Etiquetes temàtiques: Cultura, Indústria Farmacèutica, Bogeria, Poesia, Psiquiatria.

 

Introducció biogràfica:  Cristina Martín va néixer a Barcelona el 1979. És coneguda com la Princesa Inca. Jardinera i estudiant de Psicologia a la Universitat de Barcelona. Forma part de l'Asociación Sociocultural Radio Nikosia la finalitat de la qual és acabar amb l’estigmatització de les malalties mentals. Ha publicat diversos llibres de poemes i col·laborat en programes de ràdio d’abast estatal.  

Etiquetes temàtiques: Drets Humans, Emigrants, Refugiats.

Introducció biogràfica: Juli Tello és llicenciat en Ciències Polítiques per la Universitat de Barcelona. Màster sobre immigració a la Pompeu Fabra. Membre del grup impulsor de la plataforma STOP MARE MORTUM, que té com a objectius principals sensibilitzar la ciutadania i donar a conèixer la crisi humanitària de les persones refugiades i fer pressió política per aconseguir un canvi en les lleis migratòries i d’estrangeria. 

Laura Mintegi.jpg
Cristina_Martín.jpg
juli tello.jpg
bottom of page